Sei in: Articoli: Ricette palermitane:

involtini di pesce spada

INVOLTINI DI PESCE SPADA

NVOLTINI DI PISCI SPATA
Si pighianu feddi nichi di pisci spata, tagghiati fini e battuti appena, e s’agghiummunianu mittennucci dintra muddica atturrata cu un pocu d’agghiu e cunzata cu sali, pitrusinu e agghiu tagghiati fini, caciu grattatu, passulina e pignoli. Si ’nfilanu nna li spitini a dui-tri e s’arrustinu supra la gradigghia. Tra unu e l’altru si pó mettiri cipudda e addauru.
INVOLTINI DI PESCE SPADA
Gli involtini di pesce spada sono tipici del messinese, dove d’altronde si pesca questo nobile pesce. Gli involtini si preparano arrotolando sottilissime fettine di pesce con un ripieno composto da pangrattato leggermente tostato in padella con qualche goccia di olio, aglio e prezzemolo finemente tritati, e formaggio pecorino – preferibilmente cannestrato – grattugiato.