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cannoli siciliani

CANNOLI

CANNOLI
Pi fari li scorci si ’mpasta mezzu chilu di farina cu 100 g di sugna (o margarina), un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zuccaru e un bicchieri di acitu forti, facennu’na pasta durulidda: si cc’è bisogni si cci agghiunci un pocu di vinu. Si lassa arripusari mezz’ura, e poi, cu lasagnaturi, si fannu tanti fogghi, larghi ’na dicina di centimentri, beddi tunni. Si agghiummunianu ’sti fogghi, una pi una, attornu a un pezzu di canna di la stessa lunghezza, ’ncuddannu boni li bordi, macari cu n’anticchia di biancu d’ovu.
Si friinu li scorci di cannoli cu tutta la canna nna un tianu largu, cu abbunnanti agghiu vugghienti, mittennuli a picca e adaciu, pi nun sfurmalli. Si nescinu quannu sunnu culuri d’oru scuru, e si cci levanu li canni. Quannu sunnu friddi, si jinchinu di crema di ricotta, pariggiannuli lati cu un cuteddu si spolveranu di zuccaru finu vanigghiatu. Cu ’sti dosi cci vennu 40 cannoli.


CANNOLI
Sfoglia: per 40 cannoli, si mescolano in una terrina 500 g di farina bianca, 50 g di sugna o margarina, un pizzico di sale, uno di zucchero e 1/2 bicchiere di aceto. Si lavora la farina, aggiungendo vino sino ad ottenere un impasto ben solido. Se ne staccano piccole porzioni e si spianano con un matterello sino ad ottenere una sfoglia sottile circolare di circa 12 cm di diametro. Si avvolgono queste sfoglie attorno ad un piccolo cilindro di canna, saldando bene i punti di congiunzione. In un tegame piuttosto capace, si fa scaldare 1 litro circa di olio, nel quale si friggono le sfoglie sino a che non saranno di un bel colore bruno dorato. Si lasciano raffreddare, togliendo le canne. A questo punto si prepara la crema di ricotta: in poca acqua si sciolgono a fuoco lento 400 g di zucchero e ci si unisce 1 kg di ricotta ben setacciata. Si mescola continuamente, facendo addensare, e si aromatizza con vaniglia e scorza di limone o arancia grattugiata. Si toglie dal fuoco e, quando si sarà raffreddata, si aggiungeranno piccoli pezzi di cioccolato fondente e zuccata candita. Con questa crema si riempiono le forme di sfoglia già preparate, si guarniscono con sottili fettine d’arancia candita e zucchero vanigliato.